ΤΑ ΦΥΛΑΧΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ
ΜΕ «ΤΑ ΦΥΛΑΧΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ»ΟΙ ΑΠΟΔΗΜΟΙ ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΕΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΝΟΙΞΑΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΑΤΡΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΝΕΟΜΑΡΤΥΡΩΝ ΒΛΑΤΑΔΩΝ ΕΝΟΨΕΙ ΤΩΝ 200 ΕΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΘΑΥΜΑΣΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ρεθυμνης & Αυλοποταμου κου Προδρόμου ως εκπρόσωπου της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κου Βαρθολομαίου Α΄ ως και την ευλογία του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Θεσπιων κου Παύλου ως εκπροσώ-που του Μακαριωτατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών & πάσης Ελλάδος κου Ιερώνυμου, υπο την ευλογητή παρουσία και του Σεβασμιωτατου Μητροπολίτου Ανέων κου Μακαρίου , παρουσίασε ο πρόεδρος κος Γεώργιος Βλατακης Άρχων Νομοφυλαξ της ΜτΧΕ , επινεύσει αυτού , «τα φυλαχτήρια των Αγίων» τα οποία φιλοτέχνησε ο χρυσοχόους Μάκης Μιχαλάς στην περικαλλή αίθουσα grandballroom του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετανία.

«ΤΟ ΦΥΛΑΧΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ» είναι ένα μικρό κρεμαστό κόσμημα – ως φυλαχτό σε σχήμα Σταυρού όπου απεικονίζονται ανάγλυφα οι Άγιοι Νεομάρτυρες με τα ονόματα τους ενώ στην άλλη όψη αναγράφεται 200ετηρις των Αγίων Τεσσάρων Βλαταδων Νεομαρτύρων 1824-2024 .

Το εν λόγω κόσμημα αποτελεί ένα ιερό κειμήλιο το οποίο θα φορεθεί και από άνδρες και από γυναίκες και παιδιά , είναι σε μικρή διάσταση από κράμα αρζαντό με μπορντώ κορδόνι , είναι τοποθετημένο σε βελούδινο κόκκινο πουγκί με χρυσοτυπία το σήμα του συλλόγου ενώ συνοδεύεται από μικρό ειλητάριο με το απολυτίκιο και το συναξάρι των Αγίων.

Τα έσοδα από το εν λόγω φυλαχτήριο θα δοθούν για την αγορά απινιδωτη που θα προσφερθεί στο Ρέθυμνο.

Το πρώτο από αυτά προσφέρθηκε από τον πρόεδρο κ. Βλατακη στον Άγιο Ρεθύμνης κ. Πρόδρομο αλλά και στον Αγιο Θεσπιων κ. Παύλο ,ενώ ανακοίνωσε ότι σύντομα θα προσφερθεί και στον Οικουμενικό Πατριάρχη καθώς και στον Αρχιεπίσκοπο . Αθηνών.

Ο πρόεδρος τόνισε ότι οι απόδημοι βρίσκονται σε αναμονή της ανακοίνωσης της ημερομηνίας για την έλευση των ιερών καρών των Αγίων στην Αθήνα , ύστερα από αίτημα του προέδρου προς τον Σεβ. Μητρ. Ρεθύμνης κ. Πρόδρομο και την δοθείσα ευλογία Του, όπου εξ αυτού του λόγου ο Μακαριώτατος Αρχιεπ. Αθ. κ. Ιερώνυμος απέστειλε ως εκπρόσωπο του τον Θεοφ. Επίσκοπο Θεσπιων κ. Παύλο, σε ένδειξη ευλογίας και αποδοχής του αιτήματος μας.

Η ετήσια εκδήλωση των εν Αττικη Ρεθυμνίων είναι πάνω απ’ όλα μια μεγαλοπρεπής φιλανθρωπική εκδήλωση αφού όλα τα έσοδα από την διάθεση του φετινού «Φυλακτηρίου των Αγίων» ενόψει των 200 ετών από το θαυμαστό μαρτύριο τους, θα αναλωθούν στις ανθρωπιστικές δράσεις όπως αγορά απινιδωτη για το Ρέθυμνο.

Για όσους επιθυμούν να προμηθευτούν το εν λόγω φυλακτηριο των Αγίων προς βοήθεια και σκέπη τους σύντομα θα μπορούν να το παραλάβουν από το βιβλιοπωλείο της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθυμνου ενώ στην Αθήνα από τα μέλη του συλλόγου ΔΣ.