ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ «ΕΛΛΑΔΑ 2021» Ο ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΕΘΥΜΝΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ «ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ»

Ο ιστορικός (1930-2021) σύλλογος των αποδήμων Ρεθυμνίων της Αττικής «ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ» , καθηκόντως και οφειλετικώς , αναλογιζόμενος τη μεγάλη ευθύνη του, όσον αφορά στη διάσωση και καλλιέργεια της ιστορικής μνήμης και ανταποκρινόμενο στο εθνικό κάλεσμα,συμμετέχει ενεργά στους επίσημους εορτασμούς για τη συμπλήρωση διακοσίων ετών από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Οι ανω εκδηλώσεις θα επιτευχθούν θέτοντας στο επίκεντρο των εκδηλώσεων τις τρείς ιστορικές Ι. Μονές του Ρεθύμνου  δηλ. την α. ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΡΚΑΔΙΟΥ , β. ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΡΕΒΕΛΗ  & γ.  ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΚΙΣΣΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ, με  δράσεις υψηλής ποιότητας υπο τον τίτλο «ΦΛΕΓΟΜΕΝΕΣ  ΚΑΙ  ΜΗ  ΚΑΤΑΚΑΙΟΜΕΝΕΣ».

Ο πρόεδρος κος Γεώργιος Βλατάκης ανακοίνωσε χθές στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου επισήμως το εξής :

Βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι η Επιτροπή «Ελλάδα 2021» αποφάσισε να θέσει τη Δράση των εκδηλώσεων  του συλλόγου μας υπό την αιγίδα της και την ενέταξε στο Εθνικό πρόγραμμα δράσεων των εκδηλώσεων που συντονίζει με την ευκαιρία του εορτασμού των 200 ετών μετά την Επανάσταση του 1821.  Φέρει δε αριθμό πρωτοκ. GR 07153/31-3-21

  Η σχετική απόφαση της Επιτροπής είναι ιδιαίτερα εξέχουσα τιμητική για τον ιστορικό σύλλογο Ρεθυμνίων Αττικής «ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ» αλλά και για τον τόπο μας, υπογραμμίζοντας τον σχεδιασμό και την προετοιμασία που έχουν γίνει για τις εορταστικές δράσεις του . Ο στόχος του σχεδιασμού δεν είναι απλά η υλοποίηση εκδηλώσεων εορτασμού αλλά η υλοποίηση δράσεων που θα αφήσουν το αποτύπωμά τους .

Οι δράσεις και οι εκδηλώσεις αυτές καλύπτουν ευρύ φάσμα ενδιαφερόντων και περιλαμβάνουν εκδόσεις, ημερίδες, εκδηλώσεις ιστορικού, εκπαιδευτικού και επιστημονικού χαρακτήρα και πολλά ακόμη.

Κατόπιν αυτού , όσες εκδηλώσεις μας εγκρίθηκαν , θα φέρουν το γνωστό σήμα ,με το λογότυπο και το αντίστοιχο λεκτικό με πλήρη απεικόνιση ,  το οποίο ήδη μας απέστειλε η Επιτροπή Ελλάδα 2021.

Παράλληλα με το ανω σήμα ,μας χορήγησαν την άδεια της ΑΙΓΙΔΑΣ της επιτροπής ως αναγνώριση των εκδηλώσεων μας. Έτσι κάθε εκδήλωση θα φέρει το ειδικό σήμα, με συγκεκριμένο μέγεθος και χαρακτηριστικά.

 Όλες τις εκδηλώσεις μας θα τις διαφημίζει  η επιτροπή σε ειδικό σαιτ αλλά θα συμπεριληφθούν στο τέλος και σε ειδική έκδοση μαζί με άλλες .

 Επίσης ο πρόεδρος τόνισε στα μέλη του ΔΣ ότι και αυτή η πρωτοβουλία Τιμάει το σύλλογο μας και του προσδίδει ακόμη ένα παράσημο αναγνώρισης στο πολιτιστικό γίγνεσθαι.

Έτσι θα παρακαλούσα όλα τα μέλη του ΔΣ, αλλά και τους εμπλεκομένους φορείς και τις προσωπικότητες , να βάλουν τα δυνατά τους , να βοηθήσουν ,ώστε να τύχουν οι εκδηλώσεις μας, επιτυχή έκβαση.

  Δεδομένων των περιστάσεων και των περιορισμών που επιβάλει η πανδημία, όλες οι εκδηλώσεις μας θα γίνουν με ασφαλή τρόπο και έγκαιρα θα ενημερωθεί ο κόσμος τις τυχον αλλαγές, αλλά και την πραγματοποίηση αυτών με πραγματικό κοινό, εφόσον οι υγειονομικές συνθήκες το επιτρέπουν.