ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΛΛΑΔΑ!

Με την συμπλήρωση 200 ετών από την ημέρα της Παλιγγενεσίας , σήμερα την 25η Μαρτίου 2021 , το Διοικητικό Συμβούλιο του ιστορικού συλλόγου Ρεθυμνίων Αττικής «ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ» , κλίνει ευλαβικά το γόνυ ενώπιον των πρωτεργατών του Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα του 1821, των αγωνιστών, των ιερομαρτύρων, των ηρώων είτε κληρικών ειτε λαϊκών , των γνωστών και αγνώστων, που θυσιάστηκαν «για του Χριστού την πίστη την Αγία και της Πατρίδος την Ελευθερία».

Ο ιστορικός σύλλογος των αποδήμων Ρεθυμνίων Αττικής “ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ” , είχε την πρωτότυπη ιδέα και ήδη εγκαινίασε (30-1-2021) τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις του με την αποστολή –χορηγία σημαιών του 1821 με σκοπό να αναρτηθούν καθ’ ολη την διάρκεια του έτους στις τρείς Ιερές Μονές, δηλ. την Ιερά Μονή Αρκαδίου, την Ιερά Μονή Πρέβελη και την Ιερά Μονή Αγ. Πνεύματος Κισσού, βάσει των οποίων θα εορτάσει την επέτειο της Παλιγγενεσίας με τον τίτλο «ΦΛΕΓΟΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΜΗ ΚΑΤΑΚΑΙΟΜΕΝΕΣ» , δείχνοντας την αλληλεγγύη και την ομόνοια των Ελλήνων.

Οι ανωτέρω φωτογραφίες που ευγενώς μας έστειλαν ο Σεβασμιωτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνου & Αυλοποτάμου κος Ευγένιος, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Πρεβελη π. Ιάκωβος και ο Καθηγούμενος της Ι. Μονής Αγ. Πνεύματος Κισσού π. Βαρθολομαίος , μας γέμισαν υπερηφάνεια και συγκίνηση.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣΝ. ΒΛΑΤΑΚΗΣ